ML2Grow werd in mei 2017 opgericht als een spin-off bedrijf van imec, de toonaangevende R&D- en innovatiehub in nano-elektronica en digitale technologieën.

Tientallen jaren ervaring in onderzoek naar machine learning en industriële samenwerkingen werden omgezet in ML2Grow om organisaties te helpen met hun toenemende data -gerelateerde behoeften.

Het grote verschil tussen traditionele software en artificiële intelligentie zit hem in het woord intelligentie. Traditionele software bevat geen intelligentie, het kan veel data snel op dezelfde manier verwerken. AI bevat intelligentie waarmee het de data kan interpreteren, classificeren, visualiseren,… dit waren voorheen menselijke taken die nu overgedragen kunnen worden aan de AI. Je zou dus kunnen zeggen dat AI een verdere automatisering is van wat vroeger een menselijke taak was. Verdere automatisering stelt ons in staat om als mens nog meer te doen dan voorheen mogelijk was.

AI opent dus een breed spectrum aan nieuwe kansen die voorheen niet mogelijk waren vanwege fysieke of technische beperkingen.

Deze technologie zal nieuwe bedrijfsmodellen mogelijk maken en ons helpen om problemen op te lossen die voorheen notoir moeilijk of onmogelijk aan te pakken waren. Indien ethisch toegepast, zal AI een blijvende positieve impact hebben op bedrijven en het leven van mensen.

Bij ML2GROW zien we de doorbraak van ‘Artificial Intelligence’ als de opkomst van elektriciteit in de jaren dertig of internet in de late jaren tachtig. Het zal alomtegenwoordig en onmisbaar worden en verschillende oplossingen vanop de achtergrond aandrijven.

Joeri Ruyssinck CEO ML2Grow

Een kleine greep uit ML2Grow’s gerealiseerde projecten:

Bright Energy
Bright Energy is een Gentse start-up die de vervuilende dieselgenerator op bouwwerven wil vervangen door een groene batterij die op artificiële intelligentie werkt. Om het systeem zo efficiënt mogelijk te maken, gebruikt Bright Energy deze technologie om de batterij aan te sturen. Enerzijds worden verbruikspatronen op de werven voorspelt om de toekomstige nood aan energie in te schatten, anderzijds wordt het aanbod aan energie in rekening gebracht op basis van de verwachte beschikbaarheid en bijhorende prijs van de energie op het net.

Lees meer over de case hier.

112
Samen met het innovatielab voor de overheid, Nido, heeft ML2Grow een oplossing ontwikkeld voor de noodcentrale 112. Tot 29 procent van de oproepen zijn ongewild of gebeuren per ongeluk, zogenaamde broekzakoproepen. Echte noodoproepen moeten daardoor soms langer wachten, met mogelijk extra gezondheidsschade of zelfs de dood tot gevolg. De noodzaak kwam er om broekzakoproepen geheel of gedeeltelijk technologisch op te vangen, zodat de dienst 112 zich optimaal op de echte, dringende hulpvragen kan focussen. Met NLP (natural language processing) technologie kon er een automatische en accurate identificatie van broekzakoproepen verwezenlijkt worden.

Lees meer over de case hier.

Annabel Textiles
Annabel Textiles is een Oost-Vlaamse textielweverij die meubelstoffen produceert en exporteert naar meer dan 50 landen wereldwijd. Met behulp van een camera op de weefmachines en een op maat gemaakte AI-model die de beelden verwerkt (computervisie), kunnen de operatoren in de fabriek efficiënter en sneller weeffouten detecteren. Dit reduceert het aantal returns bij de eindklanten. Daarnaast is het ook mogelijk om de geweven stalen te digitaliseren waardoor de vertegenwoordigers gemakkelijk met hun mobiele toestellen de laatste nieuwe collecties kunnen tonen aan de klant.

Lees meer over de case hier.

Meer info
Delen via