Wat is Innovation Playground?

Een vat vol innovatie!

INNOVATION PLAYGROUND is de naam van een gloednieuw merk. Een inspirerend marketingverhaal dat Oost-Vlaanderen bekend wil maken als de economische topregio die ze is!

De Oost-Vlaamse economie is een vat vol innovatie en dat in allerlei sectoren. Maar écht uitblinken doet de regio in 6 stevige clusters. Het gaat om twee mature sectoren waarin de regio al lange tijd voortrekker is (Bio-economie/Cleantech en Materialen), aangevuld met vier groeidomeinen met bijzonder veel potentieel (Zorg, Digitalisering, Slimme logistiek en Agro & Voeding).

Slimme specialisatie

De sectoren zijn de spil van de slimme specialisatiestrategie van de Provincie Oost-Vlaanderen. Innovation Playground moet de skills- en competentieontwikkeling in deze zes sectoren stimuleren en (buitenlandse) investeringen aantrekken. Bovendien kan het merk zorgen voor een waardevol netwerk, toepasbare kennisdeling en nodige infrastructuur zodat deze sectoren zich optimaal verder kunnen ontwikkelen. Kortom, met Innovation Playground willen we de troeven van de regio verder versterken!

Wie is Innovation Playground?

Innovation Playground is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, POM Oost-Vlaanderen, EROV en tal van partners uit de beleids-, bedrijfs- en academische wereld. Ons doel? Oost-Vlaanderen kenbaar maken als de economische topregio die ze is!

Team

Heb je vragen over één van onze innovatieve sectoren? Wil je meewerken aan één van onze projecten? Of heb je zelf een idee dat je wil aftoetsen of waarvoor je partners, financiering of begeleiding zoekt? Het team van Innovation Playground staat voor je klaar:

Leentje Van Rysseghem

Leentje Van Rysseghem

Beleidsmedewerker arbeidsmarkt


Koen Dedobbeleer

Koen Dedobbeleer


Lotte Vandermeersch

Lotte Vandermeersch

Aanspreekpunt Circulair ondernemen

Nicolas Moerman

Nicolas Moerman

Innovatiemanager
Aanspreekpunt Materialen

Céline Van Den Abeele

Céline Van Den Abeele

Aanspreekpunt Zorg & Internationalisering

Geert Velghe

Geert Velghe

Aanspreekpunt Digitalisering

0472 59 17 82
geert.velghe@erov.be

Petra Van Poucke

Petra Van Poucke

Aanspreekpunt Sociaal ondernemen

Danny Vanrijkel

Danny Vanrijkel

Aanspreekpunt Slimme Logistiek

Anne-Leen Denolf

Anne-Leen Denolf

Aanspreekpunt Bio-economie & Cleantech

0473 73 19 35
anneleen.denolf@pomov.be

Eline De Smet

Eline De Smet

Aanspreekpunt Agro & Voeding

09 267 86 24
eline.de.smet@erov.be

Marieke Van Poucke

Marieke Van Poucke

Aanspreekpunt Emma Leclercq Fonds

Waar is Innovation Playground?

Oost-Vlaanderen is een strategische en logistieke topregio, gedreven door haar eigenzinnige bewoners

Eén van de grootste troeven van Oost-Vlaanderen? Haar strategische ligging! Oost-Vlaanderen ligt pal in de meest welvarende regio van de Europese Unie, op een boogscheut van Brussel, het hart van Europa.

Ook logistiek is Oost-Vlaanderen een topregio. Van hieruit liggen Europa en de wereld binnen handbereik. Oost-Vlaanderen is een multimodaal knooppunt. Dat maakt deze regio zo bereikbaar; over land, maar ook over water!

  • In de provinciehoofdstad Gent kruisen twee autosnelwegen (E17 en E40).
  • Twee zeehavens (North Sea Port en de Waaslandhaven) maken een vlotte verbinding mogelijk over het water.
  • Oost-Vlaanderen ligt aan de toegangspoort tot het Seinebekken. Door de Seine-Scheldeverbinding zullen binnenvaartschepen binnenkort Île-de-France en Parijs kunnen bereiken.  
Europa

Europa
België

België
Vlaanderen

Vlaanderen
Oost-Vlaanderen

Oost-Vlaanderen

Sterk in deze 6 sectoren

De Oost-Vlaamse economie is een vat vol innovatie en dat in allerlei sectoren. Maar écht uitblinken, doen we in deze zes stevige clusters.