Met ArcelorMittal Belgium heeft Oost-Vlaanderen een staalreus in huis. Deze wereldspeler op vlak van staalproductie wil zijn ecologische voetafdruk verkleinen door te investeren in innovatie die de uitstoot vermindert en op lange termijn CO2-neutraliteit bereikt.

ArcelorMittal heeft alle troeven in huis om koploper te zijn bij het ontwikkelen van koolstofneutraal staal. Hiervoor werkt de site samen met verschillende strategische partners zoals onderzoekscentra, de onderwijswereld en andere bedrijven en sectoren.

De Steelanol-installatie is een voorbeeld van innovatieve CO2-reductie in ArcelorMittal Belgium. Deze nieuwe toepassing zet CO-gas om in bioethanol. Vervolgens kan deze ethanol gebruikt worden als brandstof voor transport of als bouwsteen voor de productie van chemicaliën. Een prachtig voorbeeld uit de circulaire economie!

Ook innovatie zit in het DNA van ArcelorMittal Belgium. Aan de hand van hoogtechnologische technieken, zet het bedrijf zich in om het slimme staalbedrijf van de toekomst te worden. Denk daarbij onder meer aan 3D-simulatoren om tot kraandrijver opgeleid te worden of drones om de volumes van de grondstoffenbeddingen op te meten

We moeten koolstof koesteren, alleen moeten we het zo circulair mogelijk gebruiken en vooral vermijden dat het in de atmosfeer terechtkomt.

Manfred Van Vlierberghe CEO van ArcelorMittal Belgium
Meer info
Delen via