De sprekers

Els Minner (links op de foto) van Room Without a Roof praat je samen met ondernemers én leerexperten bij over hoe je als bedrijfsleider kan investeren in de skills van morgen.

Elke aflevering krijgt Els het gezelschap van een succesvolle ondernemer en een leerexpert. Zo krijg je een mooie mix van theorie en praktijk.

De eerste opnames, met onder andere Simon Beausaert (Maastricht University, in het midden op de foto) en Koen De Roeve (De Roeve Industries, rechts op de foto) zijn intussen achter de rug. De eerste aflevering van de podcast zal hier binnenkort te beluisteren zijn.

De andere gelegenheidsduo's zijn:

 • Jeroen De Wit (Teamleader) en André Swannet (Room Without a Roof)
 • Wouter Vancraeynest (Brightbook) en Ulrich Petré (UQ Learn)
 • Bien Vanderstappen (TEO) en Wim Floré (o2o)
 • Dewi Van de Vyver (EFFEX) en Mathias Vermeulen (Winston Wolfe)
Delen via
De afleveringen

In vijf afleveringen van 45 minuten krijg je best practices en concrete tips over hoe je toekomstgericht onderneemt door te investeren in de skills van morgen. Volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Wat is het belang van een leercultuur en wat zijn de voordelen van opleiden van personeel?
 • Hoe bepaal je de competenties die je als bedrijf in de toekomst nodig hebt?
 • Wat zijn de effectieve stappen om te evolueren naar een permanente leercultuur?
 • Leergoesting: hoe motiveer je je medewerkers in dit verhaal?
 • Hoe stem je je opleidingen af op een divers personeelsbestand?

Hou deze pagina dus zeker in de gaten! Stoom je, samen met ons, je bedrijf én werknemers klaar om te groeien?

Delen via
Waarom deze podcast?

Met deze podcastreeks willen we jou, als ondernemer, inspireren en ondersteunen rond #levenslangleren en #leercultuur op de werkvloer.

We willen concrete en praktijkgerichte inspiratie bieden rond een toekomstgerichte leercultuur. Leren binnen een bedrijfscontext hoeft immers niet per sé complex, tijdrovend of duur te zijn.

De podcast is er specifiek op gericht bedrijven, met een focus op KMO’s, te enthousiasmeren rond het thema en te informeren over de eerste stappen richting een toekomstgerichte leercultuur.

Je vraagt je misschien af waarom we hier willen op inzetten? Het ontwikkelen van vaardigheden en competenties is broodnodig om bedrijven wendbaar te maken voor de toekomst.

 • Door de snelle technologische, digitale en groene evoluties, verdwijnen jobs, veranderen jobs of komen er nieuwe jobs bij.
 • Door de krapte op de arbeidsmarkt is het voor bedrijven bovendien steeds moeilijker om nieuwe werknemers te vinden met het juiste profiel.

De aanwezige competenties komen met andere woorden steeds minder overeen met wat bedrijven nu of in de toekomst nodig hebben. Het omscholen en bijscholen van nieuwe en bestaande medewerkers is dan ook noodzakelijk voor bedrijven om toekomstbestendig te zijn.

Talent aantrekken, behouden en ontwikkelen binnen onze provincie zijn belangrijke uitdagingen en sluiten nauw aan bij de ambities van Innovation Playground.

Delen via
-
Delen via