Sinds Aucxis in 2010 de business unit RFID (identificatie met radiogolven) opstartte, kende deze technologie vele boeiende innovaties. Aucxis heeft zich de laatste jaren toegelegd op het vertalen van de innovaties naar gebruiksvriendelijke RFID-producten en -oplossingen.

RFID staat voor Radio Frequency Identification. Deze technologie maakt gebruik van radiogolven om informatie draadloos op afstand te lezen of te versturen.  Een RFID-systeem bestaat uit een tag of label, dat vastgehecht is aan een object of persoon en waarop de unieke informatie staat. De informatie wordt gelezen door een RFID-lezer (RFID-reader) en vervolgens verwerkt door intelligente software.

Aucxis automatiseert bedrijfsprocessen aan de hand van RFID-oplossingen. Naast een diepgaande kennis van RFID-hardware, ontwikkelen ze de achterliggende informatica, middleware, interfaces en applicaties.

Zo streeft Aucxis met hun RFID-oplossingen naar precies de juiste hoeveelheid voorraad en een logistieke flow die gemakkelijk, snel, efficiënt en in real time beheerd kan worden. Geen manuele tellingen meer met daarmee gepaard gaande menselijke fouten. Kortom, technologie die zorgt voor een verhoogde productiviteit en betere efficiëntie.

Wij voelen dat de digitale transformatie binnen bedrijven de laatste jaren in een stroomversnelling terecht is gekomen. Technologie voegt een nieuwe dimensie toe waar bedrijven gebruik van moeten maken om hun business en logistieke processen, magazijnen en voorraden te controleren en te stroomlijnen.

Jason Scrivens Chief Innovation Officer & Business Unit Manager RFID