Biotalys is een onderneming actief in agrarische technologie die de uitdagingen inzake voedselbescherming wil aanpakken via biologische bestrijdingsmiddelen op basis van proteïnen, met het oog op een duurzamere en veiligere voedselvoorziening. Biotalys werd in 2013 opgericht als spin-off van het VIB (Vlaams Instituut voor Biotechnologie).

Op basis van hun vernieuwende AGROBODY™ technologieplatform streeft Biotalys ernaar een sterke en diverse pijplijn te ontwikkelen van effectieve productkandidaten met een gunstig veiligheidsprofiel die bedoeld zijn voor de bestrijding van belangrijke gewasziekten en -plagen in de hele waardeketen, van boer tot bord.

Biotalys zorgt voor de snelle generatie van innovatieve biocontroleoplossingen om een ​​breed scala aan plagen en ziekten bij gewassen aan te pakken. De biocontroles worden vervaardigd door middel van een gepatenteerd bioproces op industriële schaal en geformuleerd om te voldoen aan de praktijk van boeren, met consistente hoge prestaties en nieuwe werkingsmechanismen.

De gerichte en geautomatiseerde aanpak van Biotalys tijdens de ontdekkings- en ontwikkelingsfase, evenals een eenvoudig regelgevend traject, maken de ontwikkeling van nieuwe biocontroles drie jaar sneller en tegen aanzienlijk lagere kosten mogelijk in vergelijking met de productie van chemische actieve ingrediënten.

Meer info
Delen via