Fabriek Logistiek is de eerste logistieke testruimte in België. Dit praktische testcentrum brengt alle logistieke toepassingen en technologieën, kennis en ervaring, theorie en expertise samen.

Oost-Vlaanderen verder uitbouwen tot een logistieke topregio, daar wil de Provincie werk van maken. En het paradepaardje van alle inspanningen is zonder meer Fabriek Logistiek, een logistiek testcentrum van de POM Oost-Vlaanderen op de terreinen van Tech Lane Ghent in Zwijnaarde.

Het testcentrum is er voor iedereen die met logistiek en supply chain te maken heeft. Bedrijven kunnen er, met eigen personeel en goederen, bestaande en nieuwe concepten rond magazijnwerking in een realistische omgeving en voor een volledige procesflow uitproberen en vergelijken.

 

Investeringen in technologie zijn uiterst belangrijk in het magazijn van morgen. Deze kunnen er makkelijk voor zorgen dat de productiviteit met 10 tot 40% stijgt. Maar om toegang te krijgen tot nieuwe oplossingen waren bedrijven tot nu toe grotendeels afhankelijk van voorstellingen op beurzen. Fabriek Logistiek brengt daar verandering in, want ons Logistiek testcentrum maakt concrete en realistische praktijktesten mogelijk.

Danny Vanrijkel key account manager Fabriek Logistiek

Het gebouw van Fabriek Logistiek bestaat uit drie ruimtes.

De eerste ruimte focust op palletwerking, de tweede is gericht op e-commerce. Bedrijven kunnen deze ruimten huren om bijvoorbeeld te testen of een nieuwe technologie de verwachte meerwaarde genereert. Ze zijn voorzien van procestechnieken voor alle onderdelen van warehousing: ontvangst, opslag en verzending.

In de derde ruimte biedt VDAB een tijdelijk trainingsplatform aan. Ideaal voor bedrijven die op zoek zijn naar een logistieke opleiding of vervolmaking voor nieuwe en bestaande logistieke processen. De wisselwerking tussen het testcentrum en de VDAB-opleidingen zorgt voor een uniek aanbod van hoogopgeleide competente logistieke profielen in Oost-Vlaanderen. Zo plukt de volledige logistieke sector de vruchten van dit initiatief.

www.fabrieklogistiek.be
Delen via