Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek is een onafhankelijk wetenschappelijk onderzoekscentrum van de Vlaamse overheid. Vanuit Oost-Vlaamse bodem voert ILVO al meer dan 90 jaar landbouw- en voedingsonderzoek, dat nationaal en internationaal gewaardeerd wordt.

Meewerken aan de verduurzaming van de landbouw, visserij en agrovoedingssector in Vlaanderen, Europa en de wereld, dat is ILVO’s maatschappelijke missie.

Hoe ILVO dat doet?
Door wetenschappelijk onderzoek, samen met andere kenniscentra. En door co-creatief onderzoek in de zogenaamde ‘living labs’, waar ze samenwerken met bedrijven, beleidsmakers en ketenactoren.

Waar ILVO dat doet?
In het open landschap van Merelbeke en Melle, op zo’n 200 hectare proefvelden, gecombineerd met labo’s, ateliers en een heuse voedselfabriek.

Met onze 5G-aanpak dragen we bij aan een agrovoedingssyteem, dat gezond produceert, gezond verwerkt, gezond consumeert en bovendien ingebed is in een gezonde omgeving, met faire socio-economische relaties. Dat is de horizon waar ILVO koers naar zet.

Joris Relaes administrateur-generaal ILVO
Meer info
Delen via