Zonnehoeve Production is een atypisch maatwerkbedrijf. Het heeft een verpakkingsafdeling en biedt uitwerk aan. Daarnaast heeft Zonnehoeve Production ook expertise in houtverwerking. Het maatwerkbedrijf produceert beddenkits en branddeuren voor de Franse en Belgische markt. 70% van de omzet komt uit de slaapcomfortsectie. Naast de hout en verpakkingsafdeling heeft het bedrijf een textielafdeling. Om mensen met verschillende competenties te kunnen aantrekken, probeert Zonnehoeve bewust te differentiëren.

Hoe maakt Zonnehoeve Production het verschil?

Als maatwerkbedrijf bieden wij betaalde arbeid aan in een aangepaste, beschermde werkomgeving voor personen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er een 250-tal werknemers aan het werk bij Zonnehoeve Production waarvan 200 met een zorgnood. Het betreft niet zomaar tewerkstelling, wel een duurzame job op een aangename werkplek met tevreden werknemers.

Op welke uitdaging of behoefte zet Zonnehoeve Production in?

Bij de opstart van Zonnehoeve Production hebben we ons gericht op mensen met een lichte of matige beperking. Nu hebben we onze missie aangepast naar zoveel mogelijk profielen met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Inclusie is voor ons een ruim begrip. We proberen door differentiatie van onze productielijnen zoveel mogelijk werknemers met uiteenlopende vaardigheden tewerk te stellen. Zoals bv :
- ex-gedetineerden
- langdurig zieken
- lichamelijke, psychische of taal-problematieken
- auditieve beperking
- anderstaligen

Wist je dat Zonnehoeve 250 mensen tewerkstelt en daarmee de grootste werkgever is van Nazareth?

Op welke manier is Zonnehoeve Production innovatief?

We leven in een tijdperk waarin inclusiviteit en maatschappelijk verantwoord ondernemen steeds belangrijker worden. Een mooi voorbeeld hiervan is onze samenwerking met een naburig regulier bedrijf dat resulteerde in de ontwikkeling en assemblage van een haarstylingtool. Het reguliere bedrijf zorgt voor de productontwikkeling waar door middel van onze input rekening wordt gehouden met de vaardigheden van onze maatwerkers. Door creatief te zijn, zoals het inkleuren van onderdelen, helpen ze het assemblageproces behapbaar te maken. Onze omkadering heeft door middel van gerichte training en ondersteuning onze maatwerkers deze nieuwe vaardigheden aangeleerd. Voor ons is dit high end afgewerkt product een voorbeeld van diversiteit en inclusie als motor voor innovatie en succes.

Hoe maakt Zonnehoeve Production nog het verschil?

Op onze site bevindt zich ook Zonnehoeve Living. Zonnehoeve|Living+ zet zich in voor volwassen mensen met een verstandelijke beperking of mentale handicap. Ook mensen met een meervoudige beperking en/of een autisme spectrum stoornis zijn hier welkom. Zij bieden gedifferentieerde ondersteuning bij wonen en werken aan personen met een beperking met als doel hun levenskwaliteit te optimaliseren. Op de site staan er 9 huizen waar men in leefgroepen samen leeft.

Wat betekent de ligging in Oost-Vlaanderen voor jullie?

Nazereth-Eke ligt best wel centraal tussen West- en Oost-Vlaanderen. Op 10 minuten staan we in Gent en op 25 minuten in Kortrijk. Ook Frankrijk is niet veraf. Dat geeft ons een goede uitvalsbasis voor bedrijven en klanten. Onze site ligt bovendien in het groen, maar toch op wandelafstand van het industriepark van Gavere.

Wist je dat op onze daken ongeveer 2300 zonnepanelen liggen die ons elektriciteitsverbruik met ongeveer een derde hebben doen dalen?

Delen via