CAPTURE, heeft als ambitie om een circulaire economie te realiseren door middel van hergebruik van grondstoffen. Naast onderzoek en valorisatie zet CAPTURE daarbij als een van de eersten in op het ontwikkelen van een opleidingsaanbod via MOOCs of Massive Open Online Courses.

Provinciale cofinanciering

CAPTURE is een interdisciplinair samenwerkingsverband bestaande uit meer dan 300 onderzoekers verspreid over vier kennisinstellingen (Universiteit Gent, Universiteit Antwerpen, VITO en Vrije Universiteit Brussel) en heel wat innovatieve bedrijven.

Op het bedrijventerrein Eiland Zwijnaarde in Gent beschikt CAPTURE over een ultramoderne site waar innoverende bedrijven en gedreven onderzoekers in de beste omstandigheden kunnen samenwerken. Voor dit gebouw kon CAPTURE rekenen op provinciale cofinanciering. Het gebouw beschikt onder meer over een tech hall en een videostudio. In deze videostudio worden drie online cursussen ontwikkeld omtrent de circulaire thema’s water, CO2 en plastics, de drie pijlers van CAPTURE.

Massive Open Online Courses

Levenslang leren is meer dan ooit een absolute must. Met de digitaliseringsgolf, nieuwe technologieën en veranderende jobinvullingen, kan je als bedrijf en als persoon niet anders dan constant je kennis en vaardigheden bijschaven. Door de introductie van Massive Open Online Courses wil CAPTURE het bredere publiek sensibiliseren tot levenslang leren.

MOOCs bestaan uit verschillende modules.  De deelnemers kunnen de verschillende modules volgen aan hun eigen tempo. Dit heeft als grote voordeel dat het doelpubliek diverser kan zijn, want iedereen kan tussendoor de nodige tijd nemen om zijn/haar achtergrondkennis waar nodig wat bij te spijkeren en/of sommige modules eens opnieuw door te nemen

Nieuwsgierig? Abonneer je gratis op de lesmodules!

Lees ook

Bio-economie & Cleantech
Geschreven door Anne-Leen Denolf

Van frituurolie naar brandstof

27 juni 2022