Op woensdag 30 maart reikte Trends zijn ‘Gazellen’ uit. Bij de kleine bedrijven kaapte MTM de hoofdprijs weg. Belgian Car Parts was de winnaar bij de middelgrote bedrijven en in de koninginneklasse ging Bio-Dynamics met de prijzen lopen.

Trends en zijn Franstalige tegenhanger Trends-Tendances organiseerden dit jaar al voor de 21e keer de uitreiking van de Trends Gazellen. De snelgroeiende 'Gazellen' zijn stuk voor stuk competitieve bedrijven die het ondernemersklimaat in hun regio stimuleren. Bij de Oost-Vlaamse Gazellen liet de Gentse regio nadrukkelijk zijn ondernemerstanden zien.

Categorie kleine bedrijven

Het Gentse MTM, nieuwkomer in de lijst, belandde meteen op de eerste plaats bij de kleine bedrijven. De hospitality specialisten van MTM liepen in de kijker met onder meer bar Elton, dat zich ontpopte als een van de absolute sterren van de heropgewaardeerde Gentse stationsbuurt. Daarnaast tekende MTM ook de horeca beleving uit voor het gloednieuwe en prestigieuze hockey-complex aan de Watersportbaan.

Categorie middelgrote bedrijven

Best Parts/Belgian Car Parts uit Zele werd benoemd tot Trends Gazelle bij de middelgrote bedrijven en begon als conglomeraat van vijf Vlaamse concessiehouders die de krachten wilden bundelen (CIAC, Ollivier Group, Traxxion Group, Group Tack/ Automotive Group Duran) en Imacar. In 2021 fuseerde Best parts met First Parts uit Zwevegem. De fusiegroep kreeg de naam Belgian Car Parts en heeft Zele als uitvalsbasis.

Categorie grote bedrijven

Bij de grote bedrijven ging Bio-Dynamics uit Deinze met de titel aan de haal. Bio-Dynamics is gespecialiseerd in de constructie van tanks voor afvalwaterzuiveringsinstallaties en biogasinstallaties. Met meer dan 30 jaar ervaring in de behandeling van industrieel afvalwater en milieutechniek situeert Bio-Dynamics zich in de klasse van ‘gevestigde waarden en grotere spelers’.

Met twee Gentse bedrijven in de top drie profileren de stroppendragers zich dus opnieuw als innovatief-innoverende hoofdstad van Vlaanderen. De bekroning van Belgian Car Parts (Zele) zet ook de regio van Dendermonde opnieuw op de kaart.

Lees ook