Vorige week vond de eerste editie plaats van de Impactweek. Meteen een heel succesvolle editie met tal van activiteiten en deelnemers.

Impactweek?!

Tijdens deze week tonen Oost-Vlaamse sociale en circulaire ondernemers hoe zij volop gaan voor positieve verandering. Bedrijven en organisaties uit de volledige provincie zetten hun deuren open, organiseren workshops of delen goede praktijken en ervaringen. Kortom, deze allereerste editie van de Impactweek zat bomvol inspiratie om er samen een duurzame toekomst van te maken!

Startevent met meer dan 150 deelnemers

Tijdens het netwerkevent ‘Van afval naar grondstof’ op maandagavond 30 mei 2022 werd - in aanwezigheid van meer dan 150 ondernemers en geïnteresseerden - de aftrap gegeven voor de Oost-Vlaamse Impactweek in de nieuwe productiehal van maatwerkbedrijf MAAAT. Meteen een goede start!

Provincie Oost-Vlaanderen leeft

Met meer dan 23 activiteiten was er heel wat te doen tijdens de Impactweek. Dit zagen we dan ook weerspiegeld in de talrijke inschrijvingen. Voorbeelden van activiteiten is een kookles met voedseloverschot, het maken van circulaire chocolade, tot een workshop rond plastic bedrijfsafval. Voor één persoon was de Impactweek al helemaal geslaagd. Lotte Tettelin uit Lokeren won een circulaire stadsfiets dankzij Mocyclette.

PlastiCity

De workshop rond plastic bedrijfsafval is in het kader van PlastiCity, een project dat Provincie Oost-Vlaanderen cofinanciert. PlastiCity zoekt nieuwe oplossingen voor het ophalen, sorteren en verwerken van plastic afval. Om zo "verloren plastics" als grondstof te recupereren.

 

Provincie Oost-Vlaanderen neemt een voortrekkersrol op rond sociaal-circulaire economie en wil die de komende jaren nog verstevigen. De kruisbestuiving tussen circulaire en sociale economie biedt immers tal van kansen voor bedrijven in Oost-Vlaanderen. Dat onze provincie meer en meer de speeltuin wordt voor duurzaam ondernemerschap getuigen de zeer diverse activiteiten en goede praktijken die tijdens de Impactweek op het programma staan.

An Vervliet gedeputeerde Economie voor de Provincie Oost-Vlaanderen

Lees ook

Zorg
Geschreven door Céline Van Den Abeele

Laureaten van het evenement ‘Pitchen voor de zorg’

10 mei 2023
Materialen
Geschreven door Lotte Vandermeersch

Circulair aanbesteden binnen handbereik van lokale besturen

26 april 2023