Op dinsdag 12 maart 2024 organiseerde Dienst Ondernemen en Innovatie van Provincie Oost-Vlaanderen samen met Werkschakelpunt Gent, Werkschakelpunt Aalst, VDAB Oost-Vlaanderen en Voka Oost-Vlaanderen de Inspiratiedag Leercultuur in de prachtige zalen van de Sint-Pietersabdij te Gent.

Met trots kunnen we zeggen dat de eerste editie meteen een groot succes was. Met maar liefst meer dan 160 aanwezigen was het evenement dan ook volledig volzet. Jeroen Franssen van Agoria gaf enkele heldere inzichten over de arbeidsmarkt en de noodzaak aan een sterkere leercultuur! Denk even mee na over volgende zaken:

  • Tussen 2024 en 2030 komen er 750.000 vacatures op de Belgische markt, momenteel zijn er 240.000 werklozen.
  • Werken moet anders. De klassieke invulling van 40u/week volgens een vast stramien is gedateerd! Flexibiliteit is noodzakelijk.
  • Leren zal vooral vanuit de werkgever georganiseerd worden om up- & reskilling te stimuleren.

Jeroen Franssen gaf een inspirerende keynote over het belang van een toekomstgerichte leercultuur.

Jolanda van de Vijver van Bakkerij Aernoudt bracht een interessante praktijkgetuigenis hoe het bedrijf levenslang leren via competentiechecks had aangepakt.

Na het plenaire gedeelte waren de 32 dienstverleners aan de beurt. De meesten gaven een korte pitch van 7 minuten, waarbij ze hun aanbod rond levenslang leren voorstelden of de deelnemers prikkelden met 1 aspect ervan. Op de standenmarkt was er tijd om verder vragen te stellen en te netwerken. De heerlijke lunch tijdens de standenmarkt zorgde tenslotte voor een mooie afsluiter. Vele tevreden deelnemers én dienstverleners gaven aan dat dit smaakte naar meer!

Delen via

Lees ook

Geschreven door Petra Van Poucke

25.000 euro voor projecten die sociaal ondernemerschap bevorderen

6 juni 2024