Het allereerste logistiek test- en opleidingscentrum in België opende in Zwijnaarde de deuren!

Hypermoderne technieken

De Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij Oost-Vlaanderen heeft er een paradepaardje bij. In het gloednieuwe Fabriek Logistiek kunnen bedrijven in een veilige omgeving experimenteren met hypermoderne logistieke technieken. Denk bijvoorbeeld aan een drone die een verloren pakje in het magazijn zoekt of een bril met gps die je naar de juiste locatie in het magazijn brengt.

Alle tests worden uitgevoerd met eigen goederen en eigen personeel. Op die manier ervaart een bedrijf zo realistisch mogelijk de bruikbaarheid van een nieuw concept. Bovendien beschikken de magazijnen van Fabriek Logistiek als eerste in Vlaanderen over een 5G-verbinding.

Logistieke oplossingen in alle vrijheid testen

De gebouwen van Fabriek Logistiek hebben drie functionaliteiten. In de eerste ruimte wordt er gefocust op een efficiëntere palletwerking, de tweede ruimte is gericht op e-commerce. Beide ruimtes kan je, individueel of samen, huren op dagbasis of langer. Daarnaast heb je nog een derde module waar VDAB logistieke opleidingen organiseert. Op die manier probeert VDAB de vele vacatures in de logistieke sector in te vullen.

Lees ook

Geschreven door Petra Van Poucke

25.000 euro voor projecten die sociaal ondernemerschap bevorderen

6 juni 2024