Duurzame eiwitbronnen
Door de steeds toenemende wereldbevolking, neemt ook de vraag naar voedsel en eiwitten (zoals vlees, zuivel en eieren) toe. Dit heeft een gigantische impact op milieu en klimaat. The ProteInn Club wil de wijze waarop eiwitten worden geproduceerd en geconsumeerd herdenken en verduurzamen.
Door in te zetten op microbiële eiwitten kunnen de broeikasgasemissies, watergebruik en stikstofverliezen worden gereduceerd. Daarbij moeten weliswaar nog heel wat obstakels overwonnen worden. De productie moet namelijk ook economisch haalbaar zijn en de nieuwe producten moeten bovendien de nodige certificaten hebben om op de markt te kunnen komen. Tot slot moet ook de consument geïnformeerd en overtuigd worden.
Lancering ecoysteem
Met de Bio Base Europe Pilot Plant, CAPTURE en de Food Pilot van ILVO beschikt Provincie Oost-Vlaanderen over unieke expertise en infrastructuur waarbij bedrijven terecht kunnen om nieuwe duurzame en innovatieve economische activiteiten te ontwikkelen. Deze krachten worden gebundeld binnen The ProteInn Club. De doelstelling is om concrete case in het bedrijfsleven te realiseren over de productie van microbiële eiwitten.