Drones die kankermedicatie transporteren of toepassingen die wachttijden voorspellen tijdens consultaties? Tijdens het evenement Pitchen voor de zorg' brachten de Provincie Oost-Vlaanderen, EROV en Health Hub Aalst onderzoekers, zorgverleners en ondernemers samen om hun innovaties, noden en ideeën met elkaar te laten delen aan de hand van 12 pitches.

Onder het moto ‘Van obstakel naar onderzoek, van onderzoek naar onderneming’ kregen onderzoekers en zorgverleners telkens drie minuten de tijd om hun idee of uitdaging voor te stellen tijdens een pitch en daarover van gedachten te wisselen met het werkveld. Een professionele jury voorzag de deelnemers daarbij van feedback en tips over hoe het idee eventueel verder onderzocht of naar de markt kan gebracht worden.

Evenement Pitchen voor de zorg | 4 mei 2023 from Innovation Playground on Vimeo.

De Laureaten

Na afloop verkoos de jury 2 pitches tot laureaat van de avond:

✔ JONGD: een programma voor de reductie van stress en slaapproblemen bij personen met jongdementie (Odisee en Julie Vanderlinden)

✔ Een digitaal ontslagmedicatie-schema voor patiënten en hun eerstelijnszorg (AZ Sint-Lucas Gent en Wouter Vandamme)

De winnaars krijgen zes maand lang gratis toegang tot het ecosysteem van de Health Hub Aalst, een incubator voor iedereen die efficiëntiewinsten in de zorg wil realiseren

Lees ook

Geschreven door Leentje Van Rysseghem

Eerste Inspiratiedag Leercultuur was groot succes

2 april 2024