Maatwerkbedrijf MAAAT viel onlangs in de prijzen: het werd gehuldigd als verdienstelijke Oost-Vlaming. Een mooie onderscheiding voor een uniek bedrijf dat topkwaliteit levert en maatschappelijk verantwoord ondernemen combineert met flexibiliteit.

Volledig geïntegreerd maatwerk

MAAAT vormt een onmisbare schakel in elke stap van een productieproces. Een voorbeeld? Familiebedrijf Penne, een vaste waarde in de automobielindustrie, doet al tientallen jaren een beroep op MAAAT voor een aantal taken. Zo voert een team van 8 à 12 maatwerkers, begeleid door een teamcoach, dagelijks een hele reeks manuele handelingen en nevenbewerkingen uit die niet geautomatiseerd kunnen worden. Een aantal taken keert steeds terug, maar er zijn ook veel ad hoc-opdrachten die Penne aan MAAAT toevertrouwt.

En de samenwerking gaat nog verder, want sinds een tweetal jaar komt het team van maatwerkers ook bij Penne werken. Zo staan deze zeer dicht bij de reële economie en voelen zij zich echte medewerkers van Penne. Dankzij deze samenwerking moet Penne geen taken uitbesteden aan bedrijven in lageloonlanden. Zo blijft de maakindustrie in België verankerd en blijven we hier de toegevoegde waarde creëren. Een duidelijk win-win dus voor alle partijen!

MAAAT levert helpende handen voor elke stap in het productieproces en denkt ook mee over de optimalisatie van de supply chain. Onze 165-koppige ploeg enthousiaste en trotse multitalenten werkt zowel in eigen huis als op verplaatsing. Samen met een teamcoach ondersteunen zij onze bedrijven in het productie- of logistiek proces. We zijn actief in een brede waaier van sectoren zoals retail, bouw, voeding, logistiek, productie en recyclage.”

Johan Delauw Algemeen directeur MAAAT

Ideaal partnerschap

Nog een voorbeeld? Red-use is een start-up in herbruikbare recipiënten, zoals foodbowls en herbruikbare bekers. De producten van red-use zijn ecologisch: ze worden deels gemaakt van gerecycleerde plastics en wanneer je ze voor een derde keer gebruikt, betekenen ze al een winst voor het milieu. Red-use laat de recipiënten produceren, weet waar deze worden ingezet, reinigt ze én laat kapotte producten recycleren. Het bedrijf klopte bij MAAAT aan voor het wassen en stockeren van hun materialen. MAAAT installeert momenteel een professionele wasstraat voor het wassen en drogen van het gebruikte materiaal. Daarna wordt alles ter plekke gestockeerd en klaargezet voor afhaling.

Samenwerken met MAAAT is voor red-use een veel betere oplossing dan zelf een eigen wasstraat te installeren en te werken met interimkrachten, want MAAAT kan zeer snel en flexibel opschakelen wanneer er een grote opdracht binnenkomt. Bovendien huur je als klant een team in, dat vooraf opgeleid is én begeleid wordt door een teamcoach die alle verantwoordelijkheid neemt. Je moet dus niet investeren in begeleiding, controle en personeelsadministratie, wat een pak minder zorgen geeft. Op die manier is maatwerkbedrijf MAAAT een ideale partner: ze denken mee, ze hebben de expertise en het netwerk waar je handig gebruik van kunt maken en ze zijn erg flexibel.

Subsidies voor samenwerking tussen reguliere ondernemingen en maatwerkbedrijven

Het Provinciebestuur wil de samenwerking tussen reguliere ondernemingen en maatwerkbedrijven verder stimuleren en heeft daarvoor een specifiek subsidiereglement uitgewerkt. Laat je inspireren door de manier waarop MAAAT samenwerkt met reguliere bedrijven en zet zelf ook de stap!

Alle info over de “Subsidie voor de bevordering van innovatie en professionalisering door samenwerking tussen reguliere ondernemingen en maatwerkbedrijven” vind je hier terug.

Meer info
Delen via

Lees ook

Geschreven door Leentje Van Rysseghem

Eerste Inspiratiedag Leercultuur was groot succes

2 april 2024