De nood aan een sterke zorgsector is met de coronacrisis alleen maar duidelijker geworden. Wereldwijd, maar zeker ook nationaal. In Oost-Vlaanderen zet Aalst volop in op de zorgeconomie. Met de nieuwe Health Hub wil de stad een internationaal expertisecentrum rond gezondheid creëren, en zo mee bouwen aan de zorg van de toekomst.

Hefboom naar meer bedrijvigheid

Innoveren én excelleren in de zorgeconomie: dat is het streefdoel van de stad Aalst. Ze bracht met de provincie, de hogescholen, ziekenhuizen en enkele medische bedrijven in Aalst zeven belangrijke spelers uit de sector bij elkaar. Samen willen ze startende en groeiende bedrijven ondersteunen die vernieuwende medische technologie op de markt brengen.

Concreet wil Health Hub Aalst ondernemerschap, innovatie en samenwerking binnen de sector stimuleren. Dit door bedrijven de plaats, de expertise en het netwerk aan te bieden om zich zowel nationaal als internationaal op de kaart te zetten. Het consortium, dat zichzelf als hefboom ziet, wil zo proactief inspelen op toekomstige groei in zorg en gezondheid.

Health & Care Valley als uitvalsbasis

De innovatiehub zal ook investeren in het lokale ecosysteem voor de brede health tech-sector. Daarbij wordt vooral gefocust op startende en groeiende bedrijven in de medische technologie en digital health die zich richten op specifieke markten en doelgroepen. Een sterk uitgebouwd living lab, ZorgLab Aalst, zal hierbij de nodige ondersteuning bieden.

In een eerste fase zal de innovatiehub op een tijdelijke locatie in Aalst huisvesten. Maximaal 20 health tech-bedrijven zullen er terechtkunnen. Op termijn zal de hub verhuizen naar het nieuwe bedrijfsterrein Siesegem. Daar zal het kunnen doorgroeien tot hoofdrolspeler in de health-campus die daar uitgebouwd wordt: de Health & Care Valley.

Ontdek Zorglab Aalst
Delen via

Lees ook