Het Emma Leclercq Fonds is een financiële hefboom die duurzame, lokale samenwerkingsprojecten tussen bedrijven mogelijk wil maken.

Beloftevolle projecten

De Provincie Oost-Vlaanderen wil tegen 2040 de netto uitstoot van CO2 tot nul herleiden. Een ambitieus maar zeker haalbaar doel, als we vol durven gaan voor duurzame oplossingen. POM Oost-Vlaanderen blijft niet bij de pakken zitten! Door de oprichting van het Emma Leclercq Fonds neemt de POM het voortouw en rekent daarbij op de samenwerking met de Oost-Vlaamse bedrijven.

Heeft u een sterk businessplan op tafel liggen maar een tekort aan financiering? Het Emma Leclercq Fonds kan bij een beloftevol project instappen met een kapitaalparticipatie of ondersteuning bieden via een achtergestelde lening.

Wie is Emma Leclercq?

Oost-Vlaanderen heeft nood aan pioniers, aan doorzetters die durven springen, de opgedane kennis delen en deze omzetten in innovatie en praktische toepassingen. Een vrouw die deze visie volledig belichaamt, is Emma Leclercq: de eerste vrouwelijke student aan een Belgische universiteit en de eerste vrouw die een doctoraatsdiploma behaalde aan de Universiteit Gent.

Ook geïnteresseerd?

Wil je jouw project aan ons voorstellen? Neem dan contact op met projectcoördinator Marieke Van Poucke (T 0498 177 744).

Het Emma Leclercq Fonds wordt mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van de Provincie Oost-Vlaanderen.

Meer info
Delen via

Lees ook