De Provincie Oost-Vlaanderen zet mee haar schouders onder de gloednieuwe AI Campus Hub van de Universiteit Gent en investeringsmaatschappij PMV. De grootschalige campus moet in 2026 verrijzen in het technologiepark in Gent-Zwijnaarde. In de hub zullen 600 experten van bedrijven en onderzoeksinstellingen werken rond artificiële intelligentie, deep tech en halfgeleiderfotonica.

De nieuwe hub moet een magneet worden voor bedrijven en onderzoekers die rond AI en de technologie van morgen werken. Met het torengebouw van 20.000 m2 krijgt het florerende innovatie-ecosysteem in het Tech Lane Science Park een nieuwe boost. Vandaag zijn al zo'n 4.500 onderzoekers van multinationals, start-ups, kmo's of onderzoeksinstellingen actief in het park.

De toren wordt een ontmoetingsplek voor verschillende disciplines. Er komen co-creatieruimtes, een fablab en de cleanroomfaciliteiten op de site worden verder uitgebouwd en uitgebreid.

Het hele project wordt financieel ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), het Fonds voor Innoveren en Ondernemen, de Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen. De Provincie speelt geen actieve rol in het project, maar draagt 207.081,60 euro bij via het cofinancieringsreglement voor Europese projecten.

Delen via

Lees ook

Geschreven door Lotte Vandermeersch

Krijg 25.000 euro steun voor jouw circulair project

13 mei 2024
Geschreven door Lotte Vandermeersch

Waas Circulair: ambitie in actie!

24 april 2024