13 startende ondernemingen, actief in de gezondheidstechnologie, namen deel aan een opleiding internationalisering. Op 8 juli stelden zij hun internationaliseringsplannen voor aan een internationale jury onder leiding van Howard Gutman, de voormalige ambassadeur van de VS in België.

Vlaanderen is uitzonderlijk sterk in gezondheidszorg. Internationalisering kan die positie verder verstevigen. Daarom sloegen de Provincies Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Leuven MindGate de handen in elkaar. Zij ontwikkelden de opleiding "Internationalization for Medtech and BioTech Start-Ups & Spin-Offs". De cursus had als doel start-ups en spinoffs de nodige tools aan te reiken om een internationale uitbreidingsstrategie te plannen en uit te voeren.

In november 2020 startten 13 startende ondernemingen, actief in de gezondheidstechnologie, aan de opleiding. Doorheen 7 sessies maakten ze kennis met een waaier aan thema's; van exportstrategieën over legale aspecten tot financieringsmogelijkheden. Die kennis zal hun kansen maximaliseren om voet aan grond te krijgen in het buitenland.

Op 8 juli 2021 was het aan de starters zelf om hun internationaliseringsplannen voor te stellen aan een internationale jury onder leiding van Howard Gutman, de voormalige ambassadeur van de VS in België. Aansluitend konden de jonge ondernemers, zoals de Oost-Vlaamse start-up Azalea Vision en XpectInx, kennismaken met investeerders en gevestigde spelers actief in de gezondheidstechnologie.

De opleiding was een initiatief van de provincies Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen in samenwerking met Leuven MindGate. Hiermee werd een concreet antwoord geboden op de zeer grote nood aan ondersteuning bij internationalisering van dergelijke jonge bedrijven actief in de gezondheidstechnologie.

De opleiding werd mee ondersteund door flanders.bio, MedTech Flanders, Blue Health Innovation Center, FIT, VLAIO, DSP Valley en imec.istart.

Meer weten over de opleiding internationalisering?
Delen via

Lees ook

Geschreven door Lotte Vandermeersch

Krijg 25.000 euro steun voor jouw circulair project

13 mei 2024
Geschreven door Lotte Vandermeersch

Waas Circulair: ambitie in actie!

24 april 2024