Dankzij een subsidie van Provincie Oost-Vlaanderen zullen studenten van Arteveldehogeschool in samenwerking met Canadese studenten unieke verhalen bundelen van mensen die bijdragen aan de circulaire economie.

Inspirerende verhalen

Provincie Oost-Vlaanderen ondersteunt via een jaarlijkse subsidie Oost-Vlaamse kennisinstellingen die internationale samenwerkingen willen uitbouwen en/of onderhouden.

Bij één van deze projecten slaan Belgische studenten van Arteveldehogeschool en Canadese studenten van Seneca College dit najaar de handen in elkaar. Samen gaan ze op zoek naar persoonlijke verhalen van mensen die hun steentje bijdragen aan de circulaire economie. Deze grensverleggende verhalen zullen te lezen zijn op een online platform.

Collaborative Online International Learning

Het project introduceert Collaborative Online International Learning (COIL). Door het gebruik van online lestools, bevordert COIL zinvolle uitwisselingen tussen docenten en studenten over de grenzen heen. Door middel van deze COIL-lesmethode wordt een leeromgeving gecreëerd waarin de diverse 21st century skills (oa. wereldburgerschap, digitale geletterdheid, etc.) ontwikkeld kunnen worden en dit op een duurzame manier. Vlaamse en Canadese studenten gaan op deze manier samen aan de slag rond het thema van de circulaire economie.

Lees ook

Geschreven door Petra Van Poucke

25.000 euro voor projecten die sociaal ondernemerschap bevorderen

6 juni 2024