Onderzoekers broeden vaak op innovatie, maar hebben het niet altijd gemakkelijk om dit ook naar de markt te brengen. Zorgverleners lopen dan weer vaak tegen specifieke problemen aan waar ze een oplossing voor zoeken. Om hieraan tegemoet te komen, organiseren de Provincie Oost-Vlaanderen, EROV, Health Hub Aalst en Zorglab Aalst op 25 april 2024 een tweede editie van het evenement 'Pitchen voor de Zorg" in Utopia Aalst.

Tijdens het evenement ‘pitchen voor de zorg’ geven we unieke en innovatieve ideeën een podium:

Via pitches mikken we op nieuwe oplossingen voor gekende zorguitdagingen. Ideeën die nog net dat duwtje in de rug kunnen gebruiken, hebben daarbij de voorkeur.

Via reverse pitches willen we (ongekende) uitdagingen aan bod laten komen waarvoor nog geen concrete oplossing voor handen is. Hier geven we de voorkeur aan uitdagingen waarmee een zorgverlener, – ondernemer of -onderzoeker concreet aan de slag kan.

Aanmelden ideeën

Organisaties die een innovatie of een specifieke uitdaging willen pitchen, kunnen hun idee tot en met vrijdag 2 februari aanmelden via dit formulier. Meer informatie over het evenement en hoe de pitches geselecteerd worden vind je terug op onze website. Eind februari laten we je weten of je aanmelding al dan niet geselecteerd werd.

Wat mag je als pitcher verwachten?

Je krijgt interessante feedback, zowel vanuit het publiek als vanuit de professionele jury. Je legt nieuwe contacten en je wordt uitgenodigd voor een terugkomdag die je verder inspireert om de volgende stappen te zetten met je idee.

Met andere woorden, je zet een (eerste) stap naar een oplossing voor je probleem of een volgende stap in de uitwerking en lancering van je innovatie.

Save the date: Pitchen voor de Zorg

Wanneer: donderdag 25 april 2024
Waar: Utopia Aalst
Tijdstip: van 17.30 tot 22.00

Meer info
Delen via

Lees ook

Geschreven door Petra Van Poucke

25.000 euro voor projecten die sociaal ondernemerschap bevorderen

6 juni 2024