Stad Sint-Niklaas blaast de oude industriële site nabij de Heistraat nieuw leven in. De verlaten gronden worden gesaneerd en de vervallen industriegebouwen krijgen een grondige renovatie. Maar liefst 8.000 vierkante meter wordt getransformeerd tot een aangename en vernieuwende woon- en werkomgeving, met circulaire economie als belangrijke innovatieve pijler.

COCON

COCON is de naam van de nieuwe site. De naam staat voor een veilige omgeving, waar mens en natuur verder kunnen ontpoppen en groeien, als een vlinder. Waar ondernemingen duurzaam kunnen experimenteren en zich verder ontwikkelen, met als trefwoorden circulair, sociaal en creatief.

"We maken van Cocon een levende site waar circulaire economie kansen creëert voor lokale ondernemers. Het wordt een broedplaats voor nieuwe ideeën en experimenten op sociaal en economisch gebied, op het vlak van duurzaamheid, creativiteit en innovatie. Het wordt een plek waar ondernemers, kennisinstellingen, sociale organisaties, bezoekers en bewoners elkaar kunnen ontmoeten en inspireren."

Annelies Degendt Adviseur Circulaire economie bij Stad Sint-Niklaas

Oproep naar Wase ondernemers

In het voorjaar 2022 wordt er een participatietraject opgezet met de buurt, het onderwijs, ondernemer en iedereen die interesse heeft om hier mee zijn / haar schouders onder te zetten.
Wil je meewerken? Schrijf je in via deze link.

Meer weten over Innovation Playground?
Delen via

Lees ook

Geschreven door Petra Van Poucke

25.000 euro voor projecten die sociaal ondernemerschap bevorderen

6 juni 2024