Provincie Oost-Vlaanderen lanceert een nieuw subsidiereglement dat kmo's of kennisinstellingen ondersteunt bij innovatieve projecten.

Provincie Oost-Vlaanderen is een vat vol innovatie

Innovatie is cruciaal om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken. Omdat veel van deze innovaties moeilijk hun weg naar de markt vinden, ondersteunt de Provincie initiatieven die dicht bij een uitrol in de markt staan en die werk maken van nieuwe toekomstgerichte producten, diensten of productieprocessen. Samenwerking tussen kmo’s of tussen kmo’s en kennisinstellingen is hierbij essentieel.

Uitblinken in zorg en slimme logistiek

De eerste oproep loopt nog tot 15 september en mikt op projecten die werk maken van innovaties in de zorg en slimme logistiek, waarbij het ook kan gaan om innovaties die een beroep doen op slimme digitalisering.

De subsidie bedraagt 50% van de kosten met een maximum tot 100.000 euro. Neem zeker tijdig contact op met de dienst Ondernemen & Innovatie om ideeën af te toetsen en advies te krijgen.

Provincie Oost-Vlaanderen onderscheidt zich als een baanbrekende topregio. Met deze gloednieuwe subsidie stimuleren we innovatie en samenwerking voor grensverleggende kmo's en kennisinstellingen.

Nicolas Moerman Innovatiemanager Provincie Oost-Vlaanderen